Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας

 

alt

Φωτογραφίες

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Ανοσολογίας ECI2012, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη από 5 έως 8 Σεπτεμβρίου 2012, έγινε η απονομή των βραβείων για τον καλύτερο εορτασμό της Ημέρας Ανοσολογίας 2012. Η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας έλαβε το τρίτο βραβείο για τις εκδηλώσεις  εορτασμού στην Κω 28 και 29 Απριλίου (500 Ευρώ και δωρεάν συμμετοχή του εκπροσώπου της στο ECI2012).

Επίσης, η ΕΕΑ συμμετείχε στο EFIS village με περίπτερο, στο οποίο παρουσιαζόταν το έργο και οι εκδηλώσεις της Εταιρείας μας.

Άλλες πληροφορίες για το ECI2012:

Εκτός των παραπάνω συμμετοχών, όπου η ΕΕΑ εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρό της, το Συνέδριο παρακολούθησαν 20 περίπου Έλληνες, 5 από τους οποίους είχαν λάβει υποτροφία από την EFIS και είχαν ανακοινώσεις. Μεταξύ των ομιλητών του Συνεδρίου ήταν η Ειρήνη Αθανασάκη, η οποία συμμετείχε στη συνεδρία “Women Scientists in Science – Career and Organisation” με την ενδιαφέρουσα ομιλία «Women in Science through the Mediteranean temperament”. Επίσης Πρόεδρος στη συνεδρία “Rheumatoid Arthritis and Lupus” ήταν ο Γιώργος Κόλλιας.

Στη Γενική Συνέλευση της EFIS, στην οποία συμμετείχε η Πρόεδρος της ΕΕΑ, έγινε η παράδοση της προεδρίας της EFIS από την Catherine Sautes-Fridman στον Lorenzo Moretta και εξελέγη Vice President ο Ολλανδός Rene van Lier.

Αξίζει να αναφερθεί η υποψηφιότητα του Κώστα Μπαξεβάνη για τη θέση του Editor-in-Chief του περιοδικού της EFIS Immunology letters, ο οποίος κέρδισε τις εντυπώσεις με την παρουσίασή του και έχασε για μια ψήφο τη θέση από τον Ιταλό Vito Pistoia.