Ετήσια Σεμινάρια

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2008

22ος κύκλος (διετής)

1ο Μέρος

 ‘‘Προχωρημένα Μαθήματα Βασικής Ανοσολογίας’’

 

26-29 Νοεμβρίου 2008

Αθήνα, Ξενοδοχείο Athens Imperial

Πρόγραμμα του σεμιναρίου.

Χαιρετισμός της Προέδρου.

 Γραμματεία - Πληροφορίες

INVENTICS A.E.

Τηλ.: 2310-801454, 474400, Fax: 2310-801455

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Από 26 έως 29 Νοεμβρίου 2008 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το ετήσιο σεμινάριο της ΕΕΑ. Το σεμινάριο αποτέλεσε το 1ο μέρος ενός διετούς μετεκπαιδευτικού κύκλου και η θεματολογία του, όπως φανερώνει ο τίτλος του, αφορούσε τη Βασική Ανοσολογία.

Σεμινάριο 2008 ΕΕΑΣτόχος του σεμιναρίου δεν ήταν μόνο η ανάπτυξη ανοσολογικών θεμάτων, αλλά και η ενεργός συμμετοχή/συζήτηση των συμμετεχόντων. Επιδιώκοντας να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση η ΕΕΑ συμπεριέλαβε για ακόμη μια φορά ένα (βελτιωμένο θέλουμε να πιστεύουμε) σύστημα διαδραστικής (interactive) συζήτησης με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων πολλών επιλογών. Με αυτό τον τρόπο δόθηκε το έναυσμα για περαιτέρω συζήτηση στα πιο καίρια θέματα κάθε παρουσίασης. Από την άλλη πλευρά, οι ομιλητές είχαν την ευκαιρία να "τσεκάρουν" τη διεισδυτικότητα της παρουσίασή τους μεταξύ των συμμετεχόντων και να αποσαφηνίσουν διάφορα ζητήματα.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών του σεμιναρίου εκπονήθηκε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την υλοποίηση και το συντονισμό του οποίου εργάστηκε σκληρά όλο το ΔΣ (και όχι μόνο) μήνες πριν. Την καλύτερη ανταμοιβή χάρισε η μεγάλη συμμετοχή και η ευρεία αποδοχή του σεμιναρίου. Συνολικά 237 άτομα δήλωσαν συμμετοχή, κυρίως ειδικοί ιατροί (137), αλλά και ειδικευόμενοι ιατροί, νοσηλευτές, βιολόγοι, βιοχημικοί, χημικοί και τεχνολόγοι, γεγονός που  επιβεβαιώνει τη σημασία της επιστήμης της Ανοσολογίας σε όλους του χώρους που σχετίζονται με την Ιατρική. Η συμμετοχή 48 φοιτητών καταδεικνύει το ενδιαφέρον των νέων και την δυναμική προοπτική της Ανοσολογίας στη χώρα μας.

Φέτος, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου ζωντανή (on-line) παρουσίαση του σεμιναρίου, με στόχο την πρόσβαση στη γνώση ατόμων από απομακρυσμένες περιοχές, που δεν είχαν για διάφορους λόγους τη δυνατότητα να έρθουν στην Αθήνα. Δήλωσαν συμμετοχή και παρακολούθησαν συνολικά 18 άτομα.

Σεμινάριο 2008 ΕΕΑΤο ΔΣ της ΕΕΑ αισθάνεται πραγματικά την ανάγκη να ευχαριστήσει πρώτους από όλους τους 32 εισηγητές και 23 προέδρους των συνεδριάσεων για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της θεματολογίας και την ενθουσιώδη (κατά γενική ομολογία) διαχείριση των συζητήσεων. Επίσης το γραφείο συνεδρίων INVENTICS για την άψογη διοργάνωση καθώς και τη γραμματέα της ΕΕΑ κ. Φ. Αγγελοπούλου για την πολύτιμη βοήθειά της. Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά όλους τους χορηγούς του σεμιναρίου. Τέλος, ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες (στην Αθήνα ή στο.....διαδίκτυο) που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον όλες τις ημέρες. Τα σχόλιά τους είναι ευπρόσδεκτα.

Το Ετήσιο Σεμινάριο της ΕΕΑ, μετά από 27 χρόνια παρουσίας, αποτελεί πλέον θεσμό στα επιστημονικά δρώμενα της χώρας μας. Και του χρόνου!!

Π. Σκένδρος