ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ
Ανοσιακό σύστημα "ενορχηστρωτής" ζωής και υγείας

 

 

Για το πρόγραμμα της εκδήλωσης, πατήστε εδώ

 
Δελτίο Τύπου Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανοσολογίας 2017

 

Παγκόσμια Hμέρα Ανοσολογίας 2017 !

Από το 2005, η καθιέρωση της 29ης Απριλίου ως Ημέρα της Ανοσολογίας (DOI), έγινε η αφορμή για να συγκεντρωθούν πρώτα οι Ευρωπαίοι Ανοσολόγοι (EFIS) και να διοργανώσουν εκδηλώσεις που φέρνουν την επιστήμη της Ανοσολογίας πιο κοντά στο ευρύ κοινό. Από το 2007, ο εορτασμός DOI απέκτησε παγκόσμια εμβέλεια (IUIS) συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα να σημειώνει μεγάλη επιτυχία.

Ο κύριος σκοπός του εορτασμού της DOI ήταν και παραμένει η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τον ρόλο της Ανοσολογίας στην διατήρηση υγιούς και επαρκούς ανοσιακού συστήματος, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, στην επιβίωση και διαιώνιση του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη. Επίσης, στοχεύει στην ενημέρωση της ιατρικής κοινότητας και των άλλων επιστημόνων υγείας για τα νέα επιτεύγματα και την εξέλιξη της επιστήμης της Ανοσολογίας, στην έρευνα και στην κλινική πράξη.

Οι Ανοσολόγοι καθημερινά μάχονται για την πρόληψη και τον έλεγχο των λοιμώξεων, για τη μελέτη και αντιμετώπιση των αυτοάνοσων νοσημάτων και ανοσοανεπαρκειών, για την βελτιστοποίηση της ανοσοθεραπείας στον καρκίνο και στις αλλεργίες, για τη διαχείριση των μηχανισμού ανοχής και απόρριψης στη μεταμόσχευση οργάνων και αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων, για τη διασφάλιση δηλαδή γενικότερα της υγείας, ατομικής και δημόσιας. Σήμερα που οι προκλήσεις τις οποίες το ανοσιακό σύστημα καλείται να αντιμετωπίσει σε διάφορα μέρη του κόσμου είναι μοναδικές, σύμφωνα με τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν (υποσιτισμός, φτώχια, επιδημίες, πόλεμοι, μετανάστευση και προσφυγιά), είναι επιτακτική η ανάγκη για μεγαλύτερη προσπάθεια στην προώθηση της έρευνας, στη διάδοση της γνώσης και στην ενημέρωση.

Η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας (ΕΕΑ) μέλος της EFIS και της ΙUIS, συμμετέχοντας και φέτος επίσημα στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ανοσολογίας, διοργανώνει σπονδυλωτή σειρά εκδηλώσεων, με έμβλημα “το επαρκές ανοσιακό σύστημα είναι ανάγκη ζωής και ρυθμιστής υγείας” και απευθύνεται προς την επιστημονική κοινότητα, τους ασθενείς και το ευρύ κοινό για να προβάλλει την έννοια της άμυνας του οργανισμού και το ρόλο της Ανοσολογίας, ως βασική επιστήμη, στη διαχείριση της νόσου, στη διαφύλαξη της υγείας και της ισορροπίας στη ζωή.

Η ΕΕΑ προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της DOI2017, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για να ενώσουμε όλοι τις προσπάθειές μας στον κοινό αυτό σκοπό!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας

Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη
Πρόεδρος ΕΕΑ
Βιοπαθολόγος, Διευθύντρια
Επιστημονικά και Διοικητικά Υπεύθυνη
Τμήμα Ανοσολογίας- Ιστοσυμβατότητας
ΓΝΑ "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ-ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ-ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ”

 
Δελτίο Τύπου Ευρωπαϊκή Ημέρα Ανοσολογίας

29 Απριλίου 2015

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ανοσολογικών Εταιρειών (EFIS), ως συλλογικός Οργανισμός των Ευρωπαίων Ανοσολόγων, καθιέρωσε τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Ανοσολογίας ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστή η επιστήμη της Ανοσολογίας στο κοινό όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα στους νέους, οι οποίοι οικοδομούν στη ζωή τους ένα ευπαθές ή ανθεκτικό ανοσιακό σύστημα στην αντιμετώπιση των μεταγενέστερων περιβαλλοντικών προκλήσεων για την υγεία.

Η επιστήμη της Ανοσολογίας στοχεύει στη διατήρηση υγιούς αμυντικού συστήματος, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής, της επιβίωσης, και της διαιώνισης του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη.

Οι Ανοσολόγοι πραγματοποιούν μία εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να γνωστοποιήσουν στο ευρύ κοινό, τον καθοριστικό ρόλο της ανοσολογικής επαγρύπνησης στη δημόσια υγεία.

Οι Ανοσολόγοι μάχονται για τον έλεγχο των λοιμώξεων και την πρόληψη τους, για την κατανόηση και αντιμετώπιση των αυτοάνοσων συστηματικών νοσημάτων, για την βελτιστοποίηση της ανοσοθεραπείας στον καρκίνο και τις αλλεργίες, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του μηχανισμού της απόρριψης στη μεταμόσχευση και για άλλα φλέγοντα καθημερινά θέματα που απασχολούν την ιατρική κοινότητα. Ιδιαίτερα η πρόληψη των λοιμώξεων όπως της ευλογιάς, χολέρας, διφθερίτιδας, φυματίωσης, πολιομυελίτιδας και τόσων άλλων, που μάστιζαν την ανθρωπότητα, θεωρείται σήμερα η σημαντικότερη επιτυχία της Ιατρικής μέσω της Ανοσολογίας, που άλλαξε την ιστορία του ανθρώπινου γένους. Οι εμβολιασμοί (πρόσφατα και έναντι ιού των Ανθρώπινων Θηλωμάτων - ΗPV) θεωρούνται μεγάλα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης και θαυμαστό παράδειγμα επιτυχούς χειρισμού της ανοσιακής απόκρισης.

Η Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας, μέλος της EFIS, συμμετέχει επίσημα στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ανοσολογίας. Φέτος διοργάνωσε μία σπονδυλωτή σειρά επιστημονικών εκδηλώσεων ανά εβδομάδα περίπου, στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, με θέματα:

Πρωτοπαθείς Ανοσονεπάρκειες (24/4/15)

Διαχείριση του HIV (+) ασθενή στο νοσοκομείο (8/5/15)

Το ανοσιακό σύστημα στη υγεία και τη νόσο (13/5/15)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Α.

 
ΗΜΕΡΑ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ 2015

 
2013 - Μήνυμα ΕΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας, 29 Απριλίου

Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας

doi.png - 185.53 KbΓια το φετινό εορτασμό της ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ η Εταιρεία μας καλεί το Κοινό να γνωρίσει το  Ανοσιακό Σύστημα  μέσα από το site της και την Ελληνική μετάφραση του βιβλίου «Το Καταπληκτικό Ανοσιακό σου Σύστημα»
Παράλληλα, η ΕΕΑ, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, δίνει στον εορτασμό μια κοινωνική διάσταση: την οδική ασφάλεια. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της προστασίας που δίνει το καταπληκτικό Ανοσιακό Σύστημα, προτρέπει να προφυλάσσουμε τον εαυτό μας στις οδικές μετακινήσεις φορώντας ζώνη ασφαλείας. Για το σκοπό αυτό δημιούργησε το παραπάνω μήνυμα που μπορείτε να προωθήσετε στους φίλους σας. Έντυπο με το μήνυμα θα διανεμηθεί στις 29 Απριλίου στις κύριες οδικές αρτηρίες της χώρας, θα μεταδοθεί με το ενημερωτικό spot στη τηλεόραη και θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα Free Sunday και στο περιοδικό mfsolutions.

doi tolls.gif - 111.61 Kb

 
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EFIS ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ 2012

 

alt

Φωτογραφίες

Περισσότερα...
 
2012: Εορτασμός Ημέρας Ανοσολογίας στην Κω

Φωτογραφίες | Video

Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στην Κω οι εκδηλώσεις της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας για τον εορτασμό της Ημέρας Ανοσολογίας του 2012 (DOI2012).

Περισσότερα...
 
2011: Γνώρισε το Καταπληκτικό Ανοσιακό σου Σύστημα!
Περισσότερα...
 
2010: Μήνυμα του ΔΣ της ΕΕΑ για την Ημέρα Ανοσολογίας 2010 (DOI 2010)
Περισσότερα...
 
Ημέρα Ανοσολογίας, 29 Απριλίου 2010

Κάντε κλικ εδώ:

Immunology Knight - Day of Immunology 2010 - Ελληνική Έκδοση

{youtube autostart="false"}9Y0HSnLCE_k{/youtube}

 
2009: Εορτασμός στη Λίμνη Πλαστήρα
Περισσότερα...
 
Γνωρίζετε την επιστήμη της Ανοσολογίας;

Περισσότερα...
 
2008: Τα Παιδιά Μαθαίνουν για το Ανοσιακό Σύστημα
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ

Από το 2004 η Ευρωπαϊκή Ένωση Ανοσολογικών Εταιρειών (EFIS), καθιέρωσε τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας της Ανοσολογίας με σκοπό να κάνει ευρύτερα γνωστή:
την επιστήμη της ανοσολογίας,
την επιστήμη που ασχολείται με το αμυντικό σύστημα του ανθρώπου,
την επιβίωσή του στο πέρασμα των αιώνων,
το σύστημα που μεριμνά για την διαιώνιση του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη.

Για αυτό το σκοπό, οι ανοσολόγοι ανέλαβαν μία εκστρατεία ενημέρωσης προκειμένου να κάνουν γνωστό στο ευρύ κοινό και στους ενδιαφερόμενους κοινωνικούς, επιστημονικούς και πολιτικούς χώρους σε όλη την Ευρώπη, τον καθοριστικό ρόλο της ανοσολογικής επαγρύπνησης στη δημόσια υγεία.

Περισσότερα...
 


Buy Aurogra