ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ - ΕΤΗΣΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Χαιρετισμός για λήξη Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου 2017

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά, εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΑ, σας ενημερώνουμε ότι ο 1ος κύκλος του 26ο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ανοσολογίας με θέμα “από την ανοσολογική προσέγγιση στην κλινικοεργαστηριακή πρακτική” που φέτος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 7-9 Δεκεμβρίου 2017, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, κατά γενική ομολογία και σύμφωνα με τα στατιστικά δεδομένα από την αξιολόγηση των συμμετεχόντων.
Συγκεκριμένα,στο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο συμμετείχαν 220 περίπου συνάδελφοι, οι περισσότεροι μέλη της ΕΕΑ, κυρίως ειδικευμένοι Ιατροί (Βιοπαθολόγοι και Κλινικoί και άλλοι Επιστήμονες (Βιολόγοι, Χημικοί). Σε αυτό τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται και οι Ομιλητές/Πρόεδροι, οι Ιατροί και άλλοι Επιστήμονες από το Νοσοκομείο «ο Ευαγγελισμός», το οποίο και φιλοξένησε στο “Δώμα” την επιστημονική αυτή εκδήλωση αλλά και αρκετοί ειδικευόμενοι Ιατροί, προ- και μεταπτυχιακοί φοιτητές, νοσηλευτές και τεχνολόγοι εργαστηρίων καθώς και 23 άτομα που το παρακολούθησαν διαδικτυακά.
Το επιστημονικό πρόγραμμα του Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου περιέλαβε αρχικά το Σχολείο Ανοσολογίας με αναφορά στις βασικές αρχές της Ανοσολογίας και στην συμπεριφορά της άμυνας στην υγεία και στη νόσο. Η πρώτη μέρα έκλεισε με μια τιμητική διάλεξη με θέμα “Η ανοσολογία στο πέρασμα του χρόνου“, από την επίτιμο Πρόεδρο της ΕΕΑ, ομότιμη καθηγήτρια, κα Κακλαμάνη. Τις επόμενες μέρες αναπτύχθηκαν μεγάλες θεματικές ενότητες, με τη μορφή των στρογγυλών τραπεζιών, από τον ευρύτερο χώρο της Κλινικής και Εργαστηριακής Ανοσολογίας και τέσσερις διαλέξεις από Ιατρούς της Πανεπιστημιακής κοινότητας με θέμα την ανοσολογία της σήψης, μικροβίωμα και αυτοανοσία, αυτοφλεγμονώδη νοσήματα και προοπτική της ανοσολογίας στην Ιατρική ακριβείας.
Το ΔΣ της ΕΕΑ αισθάνεται πραγματικά την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους τους ομιλητές και προέδρους των συνεδριάσεων για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της θεματολογίας και την άψογη διαχείριση των συζητήσεων. Επίσης τη γραμματέα της ΕΕΑ κ. Φ. Αγγελοπούλου για την πολύτιμη βοήθειά της και φυσικά ευχαριστεί θερμά όλους τους χορηγούς του Σεμιναρίου που για ακόμη μια φορά στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια μας αυτή. Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους τους συμμετέχοντες, που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και ιδιαίτερα ενεργό παρουσία όλες τις ημέρες του Σεμιναρίου. Τα σχόλια τους είναι ευπρόσδεκτα και αποτελούν το κίνητρο για μια πιο επιτυχημένη προσπάθεια στο επόμενο Σεμινάριο. Μετά και την 26η διοργάνωσή του το Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της ΕΕΑ, αποτελεί πλέον θεσμό στα επιστημονικά δρώμενα της χώρας μας. Και του χρόνου!!

Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΑ
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη

 
Annual EFI Region 8 Balkan EPT Meeting

Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

Κατεβάστε την αίτηση εδώ.

 
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ 26ος ΚΥΚΛΟΣ -1ο ΜΕΡΟΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας διοργανώνει τον 26ο Κύκλο - 1ο Μέρος του Ετήσιου Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου Ανοσολογίας με θέμα "από την ανοσολογική προσέγγιση στην ορθή κλινικοεργαστηριακή πρακτική" το οποίο θα πραγματοποιηθεί 7-9 Δεκεμβρίου 2017, στο Αμφιθέατρο (Δώμα) του Νοσοκομείου "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ", στην Αθήνα.

Στη διάρκεια των 3 ημερών της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια σειρά επιστημονικών τραπεζών και διαλέξεων που διαπραγματεύονται τόσο τις βασικές αρχές της Ανοσολογίας (Σχολείο Ανοσολογίας), όσο και την παθοφυσιολογία και την κλινικοεργαστηριακή προσέγγιση διαφόρων νοσημάτων ανοσολογικής αρχής (πρόγραμμα).

Το δικαίωμα συμμετοχής στο Σεμινάριο είναι:

 • 90 ευρώ για τα μη μέλη της Εταιρείας
 • 70 ευρώ για τα μέλη (ταμειακά τακτοποιημένα)
 • 50 ευρώ για τους ειδικευόμενους γιατρούς
 • 30 ευρώ για τους τεχνολόγους
 • δωρεάν για τους φοιτητές (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου επιβεβαίωσης της φοιτητικής ιδιότητας)

 

Εφ’ όσον συγκεντρωθεί επαρκής αριθμός ενδιαφερομένων, το Σεμινάριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Internet. Για τη διαδικτυακή παρακολούθηση η συμμετοχή είναι ίδια, συμπεριλαμβάνει δε και την αποστολή του πιστοποιητικού παρακολούθησης και των Πρακτικών (τεύχος ΑΝΟΣΙΑ).

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε για τη συμπλήρωση της Αίτησης Παρακολούθησης.

Το Σεμινάριο Αξιολογείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με 15 μόρια (CME Credits).

Σας περιμένουμε και προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή σας.

 
ΕΤΗΣΙΟ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΕΑ 25ος ΚΥΚΛΟΣ – 2o ΜΕΡΟΣ
Τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα της εταιρείας μας πραγματοποιήθηκαν και φέτος στα μέσα του Δεκέμβρη, όπως πάντα.
Παρακολούθησαν 231 άτομα, κυρίως γιατροί, βιοπαθολόγοι και κλινικoί γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων από ένα πολύ ευρύ φάσμα αντικειμένων, γεγονός που αντανακλά την ευρύτητα της θεματολογίας που διδάχθηκε.  Συμμετείχαν επίσης βιολόγοι, τεχνολόγοι εργαστηρίων,  φοιτητές, προ- και μεταπτυχιακοί,  και αριθμός βασικών ερευνητών.
H δομή του μετεκπαιδευτικού περιέλαβε αρχικά, την πρώτη μέρα, φροντιστήριο βασικής και εργαστηριακής ανοσολογίας και μία εισαγωγική διάλεξη. Τις επόμενες μέρες, αναπτύχθηκαν μεγάλες θεματικές ενότητες από τον ευρύτερο χώρο της κλινικής και εργαστηριακής ανοσολογίας, επιλεγμένες έτσι ώστε, τα μετεκπαιδευτικά των δύο τελευταίων ετών (2014-2015) να συμπληρώνουν σε σημαντικό βαθμό τα κεφαλαία  που απαρτίζουν  τη διδακτέα ύλη στην οποία επικεντρώνονται όλα τα μεγάλα σύγχρονα βιβλία αναφοράς στην ανοσολογία.
Επιπλέον, δύο ερευνητές, ένας  από μακρού καταξιωμένος και ένας νέος που ξεκινάει τώρα τη σταδιοδρομία του, πλαισίωσαν το μετεκπαιδευτικό σεμινάριό μας με την έρευνά τους, οδηγώντας τη σκέψη μας για πολλοστή φορά στη διαπίστωση ότι τίποτα δεν ολοκληρώνεται εδώ, ότι η ιατρική επιστήμη έχει πολλά ακόμη να περιμένει από την ανοσολογία, καθώς το ανοσιακό σύστημα βρίσκεται στο κέντρο   του μηχανισμού της επιβίωσης.
Σε ορισμένα σημεία του εκπαιδευτικού χρόνου, πραγματοποιήθηκε διαδραστική συζήτηση  και δόθηκαν συμπληρωματικές επεξηγήσεις από τους ομιλητές.
Ήταν  μία υψηλού επιπέδου διδακτική δραστηριότητα, με φρέσκια, σφικτή και περιεκτική δομή, που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά, το ρόλο της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας στην συνεχιζόμενη και δια βίου μάθηση στο χώρο της Ανοσολογίας και τονίζει τη σοβαρότητα και το αίσθημα ευθύνης με τα οποία το Διοικητικό Συμβούλιο, οι Ομιλητές και οι Πρόεδροι σχεδίασαν και πραγματοποίησαν  αυτή την κορυφαία ετήσια εκπαιδευτική δράση του 2015.
Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης.
 
Εκ μέρους του ΔΣ της ΕΕΑ
Η πρόεδρος

Π. Μπούρα
 
Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Ανοσολογίας 2015

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας διοργανώνει τον 25ο Κύκλο του Ετήσιου Μετεκπαιδευτικού Σεμιναρίου Ανοσολογίας (Μέρος 2ο ) με θέμα «Από την Ανοσοπαθοφυσιολογία στη νόσο"  το οποίο θα πραγματοποιηθεί 10-12 Δεκεμβρίου 2015, στο Αμφιθέατρο (Δώμα) του Νοσοκομείου "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ", στην Αθήνα.

Στη διάρκεια των 3 ημερών της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια σειρά επιστημονικών τραπεζών και διαλέξεων που αφορούν τόσο στις βασικές αρχές της Ανοσολογίας, όσο και στην Ανοσοπαθοφυσιολογία νοσημάτων διαφόρων συστημάτων (πρόγραμμα).

Το δικαίωμα συμμετοχής στο Σεμινάριο είναι:

90 ευρώ για τα μη μέλη της Εταιρείας
70 ευρώ για τα μέλη (ταμειακά τακτοποιημένα)
50 ευρώ για τους ειδικευόμενους γιατρούς
30 ευρώ για τους τεχνολόγους και
δωρεάν για τους φοιτητές (με επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας ή άλλου εγγράφου επιβεβαίωσης της φοιτητικής ιδιότητας)

Εφ’ όσον συγκεντρωθεί επαρκής αριθμός ενδιαφερομένων, το Σεμινάριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Internet. Για όσους παρακολουθήσουν διαδικτυακά, η συμμετοχή είναι ίδια συμπεριλαμβάνει δε και την αποστολή του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης και των Πρακτικών (τεύχος «ΑΝΟΣΙΑ»).

Για να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε για τη συμπλήρωση της φόρμας   Αίτησης Παρακολούθησης.

Το Σεμινάριο Αξιολογείται από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο με  11 μόρια (CME Credits).

Σας περιμένουμε και προσβλέπουμε στην ενεργό συμμετοχή σας.

 
ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ 25ος ΚΥΚΛΟΣ (1ο ΜΕΡΟΣ)

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσολογίας οργανώνει, τον 25ο Κύκλο του Ετήσιου Μετεκπαιδευτικού  Σεμιναρίου  Ανοσολογίας, με θέμα «Από την Ανοσοπαθοφυσιολογία στη νόσο", το οποίο θα πραγματοποιηθεί  18-20 Δεκεμβρίου 2014, στο Grand Hotel Palace,  στη Θεσσαλονίκη.
Στη διάρκεια των 3 ημερών της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν μια σειρά εισηγήσεων για τη Βασική Ανοσολογία: Αρχές Ανοσιακής απάντησης, Μηχανισμοί άμυνας και φλεγμονής, Ανοσοπαθοφυσιολογία νοσημάτων, Διαγνωστικοί ανοσολογικοί δείκτες, Ανοσοθεραπεία (δείτε το πρόγραμμα).
Το δικαίωμα συμμετοχής στο Σεμινάριο είναι:
 • 100 ευρώ για τα μη μέλη της Εταιρείας,
 • 80 ευρώ για τα μέλη (ταμειακά τακτοποιημένα),
 • 60 ευρώ για τους ειδικευόμενους γιατρούς και τους τεχνολόγους και
 • δωρεάν για  τους φοιτητές.
Το Σεμινάριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Internet. Για όσους παρακολουθήσουν διαδικτυακά, η συμμετοχή (συμπεριλαμβάνει την αποστολή του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης και των Πρακτικών-τεύχος «ΑΝΟΣΙΑ») είναι:
 • 100 ευρώ για τα μη μέλη της Εταιρείας,
 • 80 ευρώ για τα μέλη (ταμειακά τακτοποιημένα),
 • 60 ευρώ για τους ειδικευόμενους γιατρούς και τους τεχνολόγους και
 • 30 ευρώ για  τους φοιτητές
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ 2012


Το 24ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ε.Ε.Α. "Η ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ" πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου "Παπαγεωργίου" στη Θεσσαλονίκη 7 και 8 Δεκεμβρίου 2012.

Κατά γενική ομολογία, οι εισηγήσεις ήταν υψηλού επιπέδου και πραγματικά διδακτικές, ενώ τα ερεθίσματα που έδιναν στους παρακολουθούντες φάνηκαν από τις ερωτήσεις και τις εποικοδομητικές συζητήσεις που ακολουθούσαν κάθε συνεδρία. Οι εισηγήσεις είναι πλέον διαθέσιμες για όλους στην ιστοσελίδα www.livemedia.gr/album/607 και σύντομα θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα της ΕΕΑ, ενώ τα κείμενα που παρέδωσαν οι ομιλητές δημοσιεύθηκαν στο τεύχος 2 του Τόμου 8 του περιοδικού «ΑΝΟΣΙΑ».

Περισσότερα...
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ 7-8 Δεκεμβρίου 2012

 


alt

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ 7- 8 Δεκεμβρίου 2012

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑΣ 6 Δεκεμβρίου 2012


alt ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Η ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ
Το 24ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ε.Ε.Α. θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη 7 και 8 Δεκεμβρίου 2012.
Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 80 Ευρώ για μη μέλη της Ε.Ε.Α, 60 Ευρώ για μέλη και 50 Ευρώ για φοιτητές.
alt ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΑ
Για τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί, στις 6 Δεκεμβρίου το απόγευμα, 5ωρο Φροντιστήριο Εργαστηριακής Ανοσολογίας στο Τμήμα Ανοσολογίας-Ιστοσυμβατότητας του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου με δύο ξεχωριστές θεματικές ενότητες (Ι: Αυτοαντισώματα. ΙΙ: Κυτταρομετρία Ροής).
Η παρακολούθηση θα είναι δωρεάν.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για μια από τις δύο ενότητες στην κ. Αν. Γιαννακού (ενότητα Ι) και στην κ. Αλ. Φλέβα (ενότητα ΙΙ) στο τηλέφωνο 2313-323287 εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι θα συμμετάσχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις, το Δ.Σ. της Εταιρείας προγραμματίζει ένα «εκδρομικό πακέτο» για μετάβαση στη Θεσσαλονίκη (από Αθήνα) με πούλμαν και διήμερη παραμονή στο ξενοδοχείο Hotel Kinissi Palace. Το ποσό συμμετοχής θα είναι 123, 92 και 85 Ευρώ για διαμονή σε μονόκλινο, δίκλινο και τρίκλινο δωμάτιο αντίστοιχα. Όσοι προτίθενται να συμμετάσχουν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν
(μέχρι 1η Νοεμβρίου) με την κ. Φώφη Αγγελοπούλου στο τηλέφωνο 6972-863702 ή να στείλουν μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Εφ' όσον συγκεντρωθεί επαρκής αριθμός ενδιαφερομένων, το Σεμινάριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Internet. Οι δηλώσεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι 15 Νοεμβρίου με συμπλήρωση της Αίτησης Παρακολούθησης.
Σε όσους παρακολουθήσουν μέσω Internet, η συμμετοχή είναι ίδια και περιλαμβάνει και την αποστολή του Πιστοποιητικού Παρακολούθησης και των Πρακτικών (τεύχος «ΑΝΟΣΙΑ»).

Δηλώστε συμμετοχή για ζωντανή παρακολούθηση του Σεμιναρίου μέσω Internet

 
23ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριό της Ε.Ε.Α. (1-3 Δεκεμβρίου 2011)
Περισσότερα...
 
Σεμινάριο 2009
Περισσότερα...
 
Σεμινάριο 2008: ένας νέος μετεκπαιδευτικός κύκλος ξεκίνησε....
Περισσότερα...
 
Σεμινάρια Ανοσολογίας
1oς Κύκλος 1981-1982
2ος Κύκλος 16 Νοεμβρίου 1982 - 26 Απριλίου 1983
3ος Κύκλος 10 Ιανουαρίου - 17 Απριλίου 1984
4ος Κύκλος 1 - 5 Απριλίου 1985, Αθήνα
5ος Κύκλος 14-18 Απριλίου 1986, Αθήνα
6ος Κύκλος 6-10 Απριλίου 1987, Αθήνα
7ος Κύκλος 18-22 Απριλίου 1988, Αθήνα
8ος Κύκλος 9-14 Απριλίου 1989, Αθήνα
9ος Κύκλος 28-31 Μαρτίου 1990, Αθήνα
10ος Κύκλος 15-18 Μαΐου 1991, Αθήνα
11ος Κύκλος 30 Μαρτίου - 3 Απριλίου 1993, Αθήνα
12ος Κύκλος 29 Μαρτίου - 2 Απριλίου 1994, Αθήνα
13ος Κύκλος 26-28 Μαΐου 1995, Πάτρα
14ος Κύκλος 3-6 Απριλίου 1996, Αθήνα
15ος Κύκλος 5-6 Ιουνίου 1997, Θεσσαλονίκη
16ος Κύκλος 6 -10 Απριλίου 1998, Αθήνα
«Εισαγωγή - Βασικές Ανοσολογικές Τεχνικές - Έλεγχος παραγόντων μη ειδικής και ειδικής ανοσίας - Ανοσολογική διερεύνηση ανοσοανεπαρκειών - Ανοσολογική διερεύνηση στον καρκίνο - Ανοσολογικός έλεγχος στις Μεταμοσχεύσεις - Ανοσολογική διερεύνηση κακοήθων αιματολογικών νοσημάτων»
περιεχ. 254 σελίδες - διαθέσιμα
17ος Κύκλος 3-5 Ιουνίου 1999, Αθήνα
«Φλεγμονή»
περιεχ. 217 σελίδες - διαθέσιμα
18ος Κύκλος 29-31 Μαρτίου 2000, Αθήνα
«Πρωτεΐνες Βιολογικών Υγρών - Εργαστηριακή Διερεύνηση & Κλινικές Εφαρμογές»
περιεχ. 249 σελίδες - διαθέσιμα
19ος Κύκλος 2-3 Νοεμβρίου 2000, Αθήνα
"Ανοσοπαθογένεια και Ανοσοθεραπεία της Σήψης", "Διαγνωστική Προσπέλαση Ανοσοανεπαρκειών"
περιεχ. 85 σελίδες - διαθέσιμα
20ος Κύκλος
1ο Μέρος
21-23 Νοεμβρίου 2002, Αθήνα
"Μη Ειδική Ανοσία"
περιεχ. 174 σελίδες - διαθέσιμα
20ος Κύκλος
2ο Μέρος
22-24 Ιανουαρίου 2004, Αθήνα
"Ειδική Ανοσία"
περιεχ. 246 σελίδες - διαθέσιμα
20ος Κύκλος
3ο Μέρος
13-15 Οκτωβρίου 2005, Αθήνα
"Ανοσοπαθολογία: Νόσος-Παρέμβαση"
περιεχ. 287 σελίδες - διαθέσιμα
21ος Κύκλος 14-17 Φεβρουαρίου 2007, Αθήνα                                                                                                                                           
"Πρόοδοι στην Ανοσολογία: από τα μοντέλα στα μόρια"
ΑΝΟΣΙΑ, τόμος 3, συμπληρωματικό τεύχος 1, 2007
22ος Κύκλος
1ο Μέρος
26-29 Νοεμβρίου 2008, Αθήνα
"Προχωρημένα Μαθήματα Βασικής Ανοσολογίας"
ΑΝΟΣΙΑ, τόμος 4, συμπληρωματικό τεύχος, 2008
22ος Κύκλος
2ο Μέρος
2-5 Δεκεμβρίου 2009, Θεσσαλονίκη
"Προσεγγίζοντας τη νόσο"
ΑΝΟΣΙΑ, τόμος 5, συμπληρωματικό τεύχος, 2009
 
 23ος Κύκλος  1-3 Δεκεμβρίου 2011, Αθήνα
ΑΝΟΣΙΑΚΟ ΣΥΣΤΜΑ: "ΚΛΕΙΔΑ" ΥΓΕΙΑΣ και ΑΡΜΟΝΙΑΣ
ΑΝΟΣΙΑ, τόμος 7, τεύχος 2, 2011
 
 24ος Κύκλος  7-8 Δεκεμβρίου 2012, Θεσσαλονίκη
Ανοσολογία στη Σύγχρονη Κίνική Διάγνωση
ΑΝΟΣΙΑ, τόμος 8, τεύχος 2, 2012
 
     

 


Buy Aurogra